Romsdal

" Trolleri i Vestlandet "

Romsdal stoltserar inte bara med Skandinaviens högsta bergvägg, Trollveggen, det är också utnämnt till ett av Norges flotteste topptursområden. Kirketaket, Smørbotfjellet och Skarven är bara några av klassikerna kring den strategiskt belägna byn Isfjorden där vi kommer att bo.

  Under den här veckan finns chans att fullständigt gå loss på allt som gör Norge unikt. Gå på utmärkta toppturer, bo på hytta, fiska i fjorden, ta en hutlöst dyr öl och varva brunost med mellomleggspapir på skevan. Sist men inte minst, det går att ta sig till detta förlovade tursparadis med tåg!

Den här resan passar de som är i god fysisk form och har erfarenhet av tio toppturer eller mer. Nivån på utförsåkningen är medel till avancerad och som alltid är åkningen offpist varierande så det krävs att du behärskar alla underlag.

Vad ingår

Transport Stockholm-Romsdal ToR

Minibuss

Boende på Romsdal Lodge

Helpension under vistelsen på hyttan

Internationellt auktoriserad bergsguide

Spade, sond och transceiver

SVELAV Lavinkurs Friåkning 1


Utrustning i stora drag

Kläder för topptur

Ryggsäck 25 - 35 liter

Pjäxor och skidor för topptur

Stavar, stighudar och skarjärn

Spade, sond och transceiver

Favoritrecept

Deltagare

4-6 pers

Datum

Efter förfrågan

Pris

Efter förfrågan

Tågtider, anslutningar och priser

Att resan specificeras med start och stopp i Stockholm beror bara på att det är en knutpunkt för tågtrafiken. Du är välkommen vart du än reser ifrån. Hör av dig om du vill ha hjälp med bokning av ett anslutande tåg. Det är en fördel att bokningen ligger som en hela vägen i händelse av försening. Tågtider fastställs slutgiltigt då vinterns tidtabell och biljetter släpps. Skulle priset för tåg höjas avsevärt jämfört med tidigare så kan resans pris komma att justers med motsvarande. Priset är baserat på ett visst antal deltagare, mindre antal medför justering av priset.


Frågor, intresseanmälan och bokning

Använd kontaktformuläret eller maila till carl@skitouringscandinavia.com för frågor, intresseanmälan eller bokning.

Program

Söndag

Dax för avfärd, äntligen! Vilken tid du behöver starta beror på var du reser ifrån men är Stockholm utgångspunkt så visslar konduktören i sin pipa klockan 08:07.

  Varför inte ta med en riktigt lyxig brunchpicknick att äta på tåget? Ankomst Oslo är 14:09 och 16:02 avgår tåget som kommer ta oss över Østlandet.

21:34 är vi vid rälsens ände i Åndalsnes. Härifrån fortsätter vi med bil 7 km till vår stuga i Isfjorden. Sov gott! 


Måndag - Fredag

God morgon till råflott utsikt over Vengetind, Romsdalshorn og Romsdalseggen. Nu följer fem dagar i ett storartat norskt fjällandskap. Några turer startar direkt vid ytterdörren och det finns många fler en kort bilresa iväg. Gillar du cruising på stora öppna ytor så är det här stället för dig.

  Hyttan er koselig med sofakrok, vedovn og langbord. Det finns sju sängar fördelat på tre sovrum. Köket är nyrenoverat och fullutrustat så förutsättnignarna för att vår gemensamma matlagning når nya höjder är goda!

  I resan ingår Lavinkursen Friåkning 1 som ger grundläggande kunskaper om laviner, lavinfara och riskhantering. Utbildningen är inte en traditionell lektionskurs utan genomförs på vägen ute på tur under 16 timmar fördelat under veckan där det passar in.


Lördag

Vid det här laget är det nog lagom att vila benen lite. Och vad passar då inte bättre än att se landskapet passera genom tågfönstet.

  Vi lämnar Vestlandet och Åndalsnes 09:30 för att anlända till Oslo 15:03. Här byter du till den transport som tar dig dit du ska. Råkar det vara Stockholm så blir det ett tåg som avgår 16:56 och är i framme 22:47.