Resor

Romsdal

" Uppåt väggarna "

Romsdal stoltserar inte bara med Skandinaviens högsta bergvägg, Trollveggen, det omnämns också som ett av Norges flotteste topptursområden. Kirketaket, Smørbotfjellet och Skarven är bara några av klassikerna i detta landskap av fjord och fjäll.

  Under den här veckan finns chans att fullständigt gå loss på allt som gör Norge unikt. Gå på finfina fjell, bo på hytta, fiska i fjorden, ta en hutlöst dyr öl och varva brunost med mellomleggspapir på skevan. Sist men inte minst, det går att ta sig till detta förlovade tursparadis med tåg!

Den här resan passar de som är i god fysisk form och har erfarenhet av tio toppturer eller mer. Nivån på utförsåkningen är medel till avancerad och som alltid är åkningen offpist varierande så det krävs att du behärskar alla underlag.

Vad ingår

 • Transport Stockholm-Romsdal ToR
 • Bil för lokaltransport
 • Boende på hytta sex nätter
 • Helpension under vistelsen på hyttan
 • Internationellt auktoriserad bergsguide
 • Fem skiddagar


Utrustning i stora drag

 • Kläder för topptur
 • Ryggsäck 25 - 35 liter
 • Pjäxor och skidor för topptur
 • Stavar, stighudar och skarjärn
 • Spade, sond och transceiver

Deltagare

 • Två bergsguider
 • Två grupper om max sex personer
 • Fullbokad!

Datum

 • 22-28 feb 2020

Pris

 • 15 300 SEK vid 10-12 pers
 • 15 900 SEK vid 9 pers
 • 16 900 SEK vid 8 pers

Tågtider, anslutningar och priser

Att resan specificeras med start och stopp i Stockholm beror bara på att det är en knutpunkt för tågtrafiken. Du är välkommen vart du än reser ifrån. Hör av dig om du vill ha hjälp med bokning av ett anslutande tåg. Det är en fördel att bokningen ligger som en hela vägen i händelse av försening. Tågtider fastställs slutgiltigt då vinterns tidtabell och biljetter släpps. Skulle priset för tåg höjas avsevärt jämfört med tidigare så kan resans pris komma att justers med motsvarande. Priset är baserat på ett visst antal deltagare, mindre antal medför justering av priset.Frågor, intresseanmälan och bokning

Använd kontaktformuläret eller maila till carl@skitouringscandinavia.com för frågor, intresseanmälan eller bokning.

Foto: Carl Lundberg

Program

Lördag

Dax för avfärd, äntligen! Vilken tid du behöver starta beror på var du reser ifrån men är Stockholm utgångspunkt så visslar konduktören i sin pipa klockan 06:14 och äventyret kan börja.

  Varför inte ta med en riktigt lyxig frukostpicknick att äta på tåget? Det kan vara bra att ha energi för tyvärr kommer vi inte undan ett byte innan vi ens passerat gränsen. Ankomst Hallsberg 08:25 för fortsättning med buss 0901-1304 till Lilleström. Detta beror på upprustning av järnvägen vid Kongsvinger. 14:13 går tåget norrut från Lilleström och 18:05 är det byte i Dombås.

19:32 är vi vid rälsens ände i Åndalsnes. Härifrån fortsätter vi med våra minibussar sex km söder om Åndalsnes till Ytterbakke gård som är vår bas under veckan. 


Söndag - Torsdag

God morgon till vidunderlig utsikt over fjella. Nu följer fem dagar i ett storartat norskt fjällandskap och det finns så många vita kort att dra. Gillar du cruising på stora öppna ytor så är det här stället för dig. Eftersom vi är två bersgguider, Urpu och Calle, med varsin minibuss finns möjlighet till uppdelning i två grupper med hänsyn till dagsform och ambition. Urpu bor i Romsdal och är utöver guide även lavinspecialist och arbetar med lavinprognostjänsten.

  Att bo på gård er koselig! Sovplatserna är fördelade på ett antal dubbelrum. Gården drivs av Edda och Per Jonas som också bor där. Vi har ett finfint avtal med Edda kring maten. Hon handlar, lagar och förbereder så att vi kan värma och äta när det passar oss. Med ett rullande schema turas vi om så bestyret är fort gjort. Menyn är enkel men rustik. Säg till om ev. kostönskemål så löser vi det. Vi gör lunchsmörgåsar vid frukostbordet och Edda har lovat att baka. Bättre kan det väl inte bli?

  Det finns sportaffär i Åndalsnes men bäst är att komma förberedd. Saknar du utrustning så måste du kanske inte köpa. Meddela om du saknar spade, sond eller transciever - det finns ett antal uppsättningar och även lite annat att låna. Topptursskidor går att hyra bla på Alpint i Stockholm och kläder går att hyra på Houdini Sportswear. Du får en detaljerad utrustningslista i god tid innan avresa. 


Fredag

Vid det här laget är det nog lagom att vila benen lite. Och vad passar då inte bättre än att se landskapet passera genom tågfönstet.

  Vi lämnar Vestlandet och Åndalsnes 09:29 för att anlända till Oslo 15:03. Här byter du till den transport som tar dig dit du ska. Råkar det vara Stockholm så blir det ett tåg som avgår 16:56 och är i framme 22:37.   

Foto: Ytterbakke gård

Foto: Ytterbakke gård

Copyright  ©  All Rights Reserved