Vatnahalsen vecka

Resor

Vatnahalsen

" På spåret  "

Foto: Vatnahalsen

Tänkt ett högfjällshotell med anor från 1800-talet, en av världens vackraste tågturer och ett snöklätt fjällandskap som vilar framför dina skidspetsar - Vatnahalesen, Bergensbanen och fjällen kring Flåmsdalen. Biltrafik slipper man däremot eftersom det inte går några vägar hit.

  En gång i tiden var detta en internationell skiddestination som omnämndes som Nordens St.Moriz. Men så föll skidåkningen kring det lilla rallarsamhället i glömska och först för ett par år sedan återupptäcktes det som en pärla för ski-touring. Terrängen i området är varierad och bjuder på åkning i alla väderstreck och det finns många alternativ att länka ihop under dagarna.

Foto: Vatnahalsen

Den här resan passar de som är i god fysisk form och har erfarenhet av tio toppturer eller mer. Nivån på utförsåkningen är avancerad och som alltid är åkningen offpist varierande så det krävs att du behärskar alla underlag.

Vad ingår

 • Transport Stockholm-Vatnahalsen ToR
 • Boende på hotell Vatnahalsen
 • Helpension under vistelsen på hotellet
 • Internationellt auktoriserad bergsguide
 • Spade, sond och transceiver

Utrustning i stora drag

 • Kläder för topptur
 • Ryggsäck 25 - 35 liter
 • Pjäxor och skidor för topptur
 • Stavar, stighudar och skarjärn
 • Spade, sond och transceiver

Program

Lördag

Nu åker vi väster ut! Vilken tid du behöver starta beror på var du reser ifrån men är Stockholm utgångspunkt så visslar konduktören i sin pipa klockan 08:07.

Varför ta med en lyxig frukost att äta frukost på tåget och ta en sen långlunch i Oslo? Ankomst Oslo är 14:09 och 15:43 avgår den legendariska Bergensbanan.

  20:23 är vi framme i Myrdal och äventyret rivstartar med nattskidåkning i pannlampans sken från tågstationen till Hotellet. Vi tar bara med oss det nödvändiga för skidåkning och första natten, övrigt bagage transporteras ner från stationen till hotellet dagen därpå.


Söndag - Torsdag

Nu följer fem dagar mitt i det norska fjällandskapet. Vi kan tura direket från hotellet i närliggande dalar. Skulle sikten gå ner så finns det också lite skogspartier att leka i.

  Hotellet är supermysigt och erbjuder alla bekvämligheter som krävs. En varm säng, rinnande vatten, helpension, bastu - vad mer kan man önska. Det är dubbelrum bokat men det finns även enkelrum att uppgradera till för den som så önskar, i mån av plats så klart.   


Fredag

Vid det här laget är det nog lagom att vila benen lite. Och vad passar inte bättre än att   se landskapet passera genom ett tågfönster. Tåget avgår 09:32 och 14:45 är vi tillbaka i Oslo. Här byter du till den transport som tar dig dit du ska. Råkar det vara Stockholm så blir det ett tåg som avgår 16:56 och är i framme 22:47.   

Deltagare

 • Minst 4 max 6

Datum

 • Kommer snart!

Pris

 • Kommer snart!

Tågtider, anslutningar och priser

Att resan specificeras med start och stopp i Stockholm beror bara på att det är en knutpunkt för tågtrafiken. Du är välkommen vart du än reser ifrån. Hör av dig om du vill ha hjälp med bokning av ett anslutande tåg. Det är en fördel att bokningen ligger som en hela vägen i händelse av försening. Tågtider fastställs slutgiltigt då vinterns tidtabell och biljetter släpps. Skulle priset för tåg höjas avsevärt jämfört med tidigare så kan resans pris komma att justers med motsvarande. Priset är baserat på ett visst antal deltagare, mindre antal medför justering av priset.


Frågor, intresseanmälan och bokning

Använd kontaktformuläret eller maila till carl@skitouringscandinavia.com för frågor, intresseanmälan eller bokning.
Foto: Vanessa Hogan

Foto: Vatnahalsen

Copyright  ©  All Rights Reserved