Romsdal

Resor

Romsdal

" Tvärs Østlandet till Trollfjällen i Vestlandet "

Romsdal stoltserar inte bara med Skandinaviens högsta bergvägg, Trollveggen, det är också utnämnt till ett av Norges flotteste topptursområden. Kirketaket, Smørbotfjellet och Skarven är bara några av klassikerna kring den strategiskt belägna byn Isfjorden där vi kommer att bo.

  Under den här veckan finns chans att fullständigt gå loss på allt som gör Norge unikt. Gå på utmärkta toppturer, bo på hytta, fiska i fjorden, ta en hutlöst dyr öl och varva brunost med mellomleggspapir på skevan. Sist men inte minst, det går att ta sig till detta förlovade tursparadis med tåg!

Den här resan passar de som är i god fysisk form och har erfarenhet av tio toppturer eller mer. Nivån på utförsåkningen är medel till avancerad och som alltid är åkningen offpist varierande så det krävs att du behärskar alla underlag.

Vad ingår

 • Transport Stockholm-Romsdal ToR
 • Bil för lokaltransport
 • Boende på hytta i sex nätter
 • Helpension under vistelsen på hyttan
 • Internationellt auktoriserad bergsguide
 • Fem skiddagar


Utrustning i stora drag

 • Kläder för topptur
 • Ryggsäck 25 - 35 liter
 • Pjäxor och skidor för topptur
 • Stavar, stighudar och skarjärn
 • Spade, sond och transceiver

Deltagare

 • Minst 4 max 6

Datum

 • 22-29 feb 2020

Pris

 • Kommer snart!

Tågtider, anslutningar och priser

Att resan specificeras med start och stopp i Stockholm beror bara på att det är en knutpunkt för tågtrafiken. Du är välkommen vart du än reser ifrån. Hör av dig om du vill ha hjälp med bokning av ett anslutande tåg. Det är en fördel att bokningen ligger som en hela vägen i händelse av försening. Tågtider fastställs slutgiltigt då vinterns tidtabell och biljetter släpps. Skulle priset för tåg höjas avsevärt jämfört med tidigare så kan resans pris komma att justers med motsvarande. Priset är baserat på ett visst antal deltagare, mindre antal medför justering av priset.


Frågor, intresseanmälan och bokning

Använd kontaktformuläret eller maila till carl@skitouringscandinavia.com för frågor, intresseanmälan eller bokning.

Program

Lördag

Dax för avfärd, äntligen! Vilken tid du behöver starta beror på var du reser ifrån men är Stockholm utgångspunkt så visslar konduktören i sin pipa klockan 08:07.

  Varför inte ta med en riktigt lyxig brunchpicknick att äta på tåget? Ankomst Oslo är 14:09 och 16:02 avgår tåget som kommer ta oss över Østlandet.

21:34 är vi vid rälsens ände i Åndalsnes. Härifrån fortsätter vi med bil 7 km till vår stuga i Isfjorden. Sov gott! 


Söndag - Fredag

God morgon till råflott utsikt over fjella. Nu följer fem dagar i ett storartat norskt fjällandskap. Det finns många vita kort att välja bland. Gillar du cruising på stora öppna ytor så är det här stället för dig.

  Att bo på hytten er koselig! Sovplatserna är fördelade på ett antal dubbelrum.

  Det finns sportaffär i Åndalsnes men bäst är att komma förberedd. Saknar du utrustning så måste du kanske inte köpa. Meddela om du saknar spade, sond eller transciever - det finns ett antal uppsättningar och även lite annat att låna. Topptursskidor går att hyra bla på Alpint i Stockholm och kläder går att hyra på Houdini Sportswear. Det finns dock ingen sportaffär på plats så se till att ha med allt som behövs. Du får en detaljerad utrustningslista i samband med bokning. 


Lördag

Vid det här laget är det nog lagom att vila benen lite. Och vad passar då inte bättre än att se landskapet passera genom tågfönstet.

  Vi lämnar Vestlandet och Åndalsnes 09:30 för att anlända till Oslo 15:03. Här byter du till den transport som tar dig dit du ska. Råkar det vara Stockholm så blir det ett tåg som avgår 16:56 och är i framme 22:47.   

Foto: Carl Lundberg

Foto: Carl Lundberg

Copyright  ©  All Rights Reserved